Szerzői jogok

Az Obszidián portálon található minden tartalom (bejegyzés, tanulmány, ábra, térkép, fotó és egyéb szerzői mű) szerzői jogvédelem – azaz a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálya – alá tartozik. A szerzői jog jogosultja a tartalom szerzője, illetve a szerkesztőség (továbbiakban: Tartalomszolgáltató). A Tartalomszolgáltató fenntart minden jogot az Obszidián portál bármely részének, bármilyen módszerrel történő másolásával és terjesztésével kapcsolatban.

A Tartalomszolgáltató előzetes írásbeli engedélye és hozzájárulása nélkül tilos az Obszidián portál tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában sokszorosítani és terjeszteni. Az Obszidián portál tartalmának egyes részeit (innovatív elemeit) a látogató – kizárólag saját felhasználás céljából – merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de a tartalom így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára (meglévő termékbe történő beillesztésére, illetve új termék létrehozására) csak a Tartalomszolgáltató írásbeli engedélye és hozzájárulása esetén jogosult.

Az Obszidián portál tartalmát csak változatlan formában, az Obszidián portálra történő egyértelmű hivatkozással (https://obszidian.hu/) lehet átvenni.

A más forrásból származó adatok, képek, idézetek felhasználása során az Obszidán portál Tartalomszolgáltatói is a szellemi tulajdon védelmét szolgáló, a szerzők és a felhasználók érdekei közt egyensúlyt teremtő szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény szerint járnak el.

Az Obszidán portál Tartalomszolgáltatói szellemi alkotói tevékenységük során fontosnak tartják a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez és terjesztéséhez fűződő jog érvényesítését, ennek érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CCII. törvény az iránytűjük.